Remmen (schijfremmen en trommelremmen)

Er zijn twee soorten remmen, zo heb je trommelremmen en schijfremmen. De meeste recente auto’s hebben tegenwoordig enkel schijfremmen. Bij schijfremmen worden twee remblokken tegen een remschijf aangeduwd, waardoor de auto afremt. Eerst werden de auto’s voornamelijk met bij voorwielen schijfremmen gemaakt en bij de achterwielen trommelremmen. Bij trommelremmen zorgen de remschoenen die tegen de binnenkant van de trommel worden aangedrukt dat de auto afremt. Bij nog oudere auto’s kom je enkel trommelremmen tegen.

 

Slijtage van uw remmen

Slijtage van uw remmen is een geleidelijk proces, waardoor u hier vaak niets van merkt. Uw rijstijl kan nog wel invloed hebben op de snelheid van het slijten van uw remmen. Laat daarom uw remmen op tijd controleren bij Auto Service Esbeek en wacht hier dus nooit te lang mee.

 

Remmen controleren

De slijtage van de remmen is afhankelijk van hoe intensief u de remmen gebruikt. Let wel, hoe ouder uw auto is des te groter is de kans op slijtage en/of lekkage van het remsysteem. Hierdoor kan het functioneren van het remsysteem verminderen. Tijdens een APK- keuring, jaarlijkse controle, kleine beurt en/of grote beurt controleren wij of uw remschijven en remblokken nog voldoende functioneren. Ook controleren wij de remvloeistof en de verdere technisch staat van het remsysteem. Verder controleren wij ook voor u de remcilinders en de remzadels van uw auto.

 

Remmen vervangen

Auto Service Esbeek controleert en/of vervangt uw remmen bij elke tussentijdse controle en/of beurt die u bij ons laat uitvoeren. Wij doen dit met grote zorgvuldigheid zodat u weer veilig de weg op kunt gaan. Mocht bij een controle blijken dat er iets aan de remmen vervangen dient te worden dan informeren wij u hierover vooraf eventueel met een prijsopgave indien u dat op prijs stelt.

 

Voor vragen over het controleren van uw remmen, remschijven en remtrommels dit eventueel in combinatie met de kleine beurt, grote beurt, de jaarlijkse controle of bij een APK- keuring? Dan kunt u ons bellen:    +31 (0)13 305 05 18 of stuur een e-mail naar: info@auto-service-esbeek