De distributieriem (of distributieketting)

De Distributieriem is de aandrijfriem van de motor. De distributieriem zorgt ervoor dat alle onderdelen in de motor met elkaar verbonden worden en op de juiste tijd de juiste beweging maken. De distributieriem drijft bijvoorbeeld de nokkenas, krukas, koelwaterpomp en de motoroliepomp aan. Waar een distributieriem periodiek vervangen moet worden, is een ketting in principe onderhoudsvrij. De distributieketting vergt dus minder onderhoud, maar kan uiteindelijk ook uitrekken dus is een periodieke controle op zijn plaats.

 

Waarom is de distributieriem zo belangrijk?

Als de distributieriem breekt of kapot gaat is er bijna altijd motorschade. Doordat de onderdelen in de motor niet meer op de juiste tijd bewegen komen deze met elkaar in botsing en ontstaat er schade aan de motor. Deze onderdelen moeten weer vervangen worden waar veel tijd in gaat zitten. Daarom kunt u beter uw distributieriem tijdig laten vervangen door Auto Service Esbeek dit om eventuele schade en kosten de besparen.

 

Wanneer moet de distributieriem vervangen worden?

De gemiddelde distributieriem gaat tussen de 60.000 en 120.000 kilometer mee. Per merk en type auto is vanuit de fabrikant voorgeschreven bij welke kilometers de distributieriem vervangen dient te worden. Buiten de kilometer indicatie heeft het ook met de leeftijd van de distributieriem te maken. Over het algemeen gaat een gemiddelde distributieriem 5 jaar mee. Dit heeft wederom te maken met het merk en type auto. Door uw auto vaak te starten, te stoppen en bij veel kleine ritten treed er eerder slijtage aan de distributieriem.

 

Bij vragen over de vervanging van de distributieriem of distributieketting, eventueel in combinatie met een kleine beurt, grote beurt, de jaarlijkse controle of bij een APK- keuring, bel ons dan: +31 (0)13 305 05 18 of stuur een e-mail naar: info@auto-service-esbeek.nl